Masa choux (croquembouche)

Hello everybody, it is Jim, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Masa choux (croquembouche). It is one of my favorites. This time, I will make it a bit unique. This will be really delicious.
Masa choux (croquembouche) is one of the most popular of current trending foods in the world. It's appreciated by millions every day. It's easy, it's fast, it tastes delicious. They're nice and they look fantastic. Masa choux (croquembouche) is something that I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Masa choux (croquembouche), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Masa choux (croquembouche) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Masa choux (croquembouche) is 15 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Masa choux (croquembouche) estimated approx 90 minutos.
To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Masa choux (croquembouche) using 13 ingredients and 20 steps. Here is how you cook that.
#choux3
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Masa choux (croquembouche):
- masa choux
 - 250 ml agua
 - 200 g harina
 - 150 g mantequilla
 - 5 huevos
 - crema pastelera de café
 - 500 ml leche
 - 122 g azúcar
 - 15 g café
 - 35 g fécula de maíz
 - 3 yemas de huevo
 - caramelo
 - 100 g azúcar
 
Steps to make to make Masa choux (croquembouche)
- Tener nuestros ingredientes muy bien pesados y nuestra mise en place listo.

 - Primero pondremos el agua en un cazo, coludo o recipiente a utilizar, una vez que empiece a romper en hervor, verter los trozos de mantequilla y esperar hasta que se derrita toda.



 - Una vez que mi mantequilla esté derretida, verter la harina de golpe e incorporamos, ir moviendo hasta que mi masa tenga un color dorado.



 - Una vez tenga el color un poco dorado, retiramos del fuego y dejamos enfriar.

 - En lo que enfría realizaremos la crema pastelera, pondremos a calentar leche a simmer, junto con el café y el 70% de mi azúcar.


 - Dejamos calentado la leche, por otro lado en un bowl o traste, batiremos las yemas con el 30% de mi azúcar.

 - Una vez bien batidas, agregaremos la fécula de maíz e incorporamos a la mezcla.

 - Una vez que mi leche ya esté mi leche rompiendo en hervor, lo que haremos será atemperar la mezcla de mis yemas vertiendo la leche de café en las yemas y mezclar.


 - Una vez que mis yemas tengan la misma temperatura que la leche las vertiremos en ella y moveremos delicadamente y veremos como se va espesando.


 - Cuando mi mezcla tenga una consistencia como yogurt es que ya está lista, verter en un bowl y ponerle encima vitafil, dejar enfriar y llevar a refrigeración.


 - Volvemos con mi masa de choux, una vez fría, agregamos los huevos uno a uno hasta que mi masa tenga un parecido al engrudo.



 - Posteriormente lo que haremos será que mi mezcla la pasaremos e una manga pastelera para hacer las formas de profiteroles.


 - Con nuestra manga haremos como unos espirales terminando en pico.

 - Llevaremos a hornear a una temperatura de 180°c por un tiempo de 25 a 30 minutos

 - Después pasado el tiempo, retiramos del horno y dejamos enfriar.

 - Ahora haremos el caramelo, tendremos a la mano nuestra azúcar y el agua.

 - Vertemos ambos insumos en un sartén a flama baja. Hasta formar el caramelo


 - En lo que esta mi caramelo, en otra manga pastelera, pondremos nuestra crema pastelera e haremos un hoyo a mis profiteroles y rellenamos.


 - Posteriormente les pondremos caramelo a la parte inferior de mis profiteroles y haremos lo mismo con todos y los pegaremos encima de los demás formando un tipo árbol.

 - Una vez que estén pegamos con ayuda de un tenedor, haremos hilos de caramelo que lo esparcimos por todos los profiteroles y listo.


 
As your experience and confidence expands, you will discover that you have more all-natural control over your diet plan as well as adapt your diet to your individual tastes gradually. Whether you want to offer a dish that utilizes fewer or even more ingredients or is a little bit basically hot, you can make easy modifications to achieve this objective. To put it simply, start making your recipes in a timely manner. As for fundamental cooking skills for beginners you don't require to discover them yet only if you master some basic food preparation techniques.
This isn't a complete guide to quick as well as easy lunch dishes yet its excellent something to chew on. Ideally this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare delicious dishes for your family members without doing a lot of square meals on your trip.
So that's going to wrap it up with this exceptional food Recipe of Favorite Masa choux (croquembouche). Thanks so much for reading. I'm sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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