Masa hojaldre

Hello everybody, it's Jim, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Masa hojaldre. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit unique. This will be really delicious.
Masa hojaldre is one of the most well liked of current trending meals on earth. It's appreciated by millions every day. It is simple, it's quick, it tastes delicious. Masa hojaldre is something that I've loved my whole life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Masa hojaldre, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Masa hojaldre delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
Just in addition, the time it takes to cook Masa hojaldre estimated approx 125 minutos.
To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Masa hojaldre using 4 ingredients and 33 steps. Here is how you can achieve it.
#hojaldre3
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Masa hojaldre:
- 500 g harina de trigo
- 300 ml agua
- 1 g sal
- 200 g mantequilla
Steps to make to make Masa hojaldre
- Tener nuestros ingredientes muy bien pesados y nuestro mise en place

- Juntar la harina y sal en el bowl

- En mi harina, haremos un volcán

- Incorporar el agua por pequeñas cantidades e ir amasando hasta obtener una masa suave y lisa.


- Esa masa la llevaremos al refrigerador aproximadamente 15 minutos.

- Ahora, lo que haremos será que la mantequilla la pondremos en papel estrella o una bolsa y extendemos hasta tener un rectángulo de mantequilla.(llevar a refrigeración)


- Sacar la masa del refrigerador, y pondremos harina en nuestra superficie a trabajar y encima de la masa.


- Lo siguiente a hacer será marcar una cruz en la masa.

- Ahora lo que haremos será que en cada uno de los 4 sectores los estiraremos. (Siempre enharinada nuestra masa)

- Una vez extendida, lo que haremos será poner nuestra placa de mantequilla.

- Después cada uno de los extremos de mi masa será llevado al centro.

- Pondremos las uniones boca abajo, enharinar la masa y metemos a refrigeración unos 15 minutos.


- Pasado el tiempo, enharinar muy bien la superficie y la masa, es muy importante tener enharinado.

- Con ayuda de mi rodillo, extender la masa nunca olvidando enharinar la masa cuando se vea que no tenga.

- El grosor de mi masa estirada debe de ser de aproximadamente 5mm.

- Haremos un dobles simple que es parecido a un tríptico, llevamos el extremo superior al centro.

- Y el extremo inferior encima del 1 doblez.

- Giraremos la masa de modo que la abertura esté del lado derecho y el lomo del lado izquierdo

- Llevar a refrigeración nuevamente por 15 minutos.

- Transcurrido el tiempo, sacar de refrigeración y volveremos a hacer el mismo proceso, enharinar mi masa y superficie.

- Estirar la masa con mi rodillo.

- Y hacer el dobles sencillo, llevar la punta superior al centro y la inferior de igual modo.


- Igual que la abertura esté del lado derecho y el lomo del izquierdo

- Llevar nuevamente a refrigeración.

- Ahora sacaremos la masa, e igual enharinar mi lugar de trabajo y la masa.

- Extender la masa con mi rodillo

- Y ahora haremos un dobles doble, llevaremos la punta inferior al centro y la punta superior de igual manera como si fuera un libro.

- Y exactamente en donde quedó la división doblar

- Enseguida, estirar la masa nuevamente.

- Haremos el último dobles doble, punta superior al centro y punta inferior de igual modo

- Doblar, y girar de modo que quede la abertura del lado derecho y el lomo del lado izquierdo.

- Por último, enharinar muy bien mi masa, meter en una bola la masa hojaldre y llevar a congelar.


- Listo, esta masa nos será de utilidad para más adelante

As your experience and also confidence grows, you will locate that you have more all-natural control over your diet as well as adapt your diet to your individual preferences over time. Whether you want to serve a dish that makes use of less or more components or is a bit basically hot, you can make basic adjustments to achieve this goal. To put it simply, begin making your dishes promptly. As for standard food preparation skills for novices you don't require to discover them but only if you understand some simple food preparation techniques.
This isn't a total overview to fast and easy lunch recipes but its great something to chew on. Ideally this will certainly obtain your creative juices flowing so you can prepare delicious meals for your family members without doing too many square meals on your journey.
So that is going to wrap it up with this special food Recipe of Speedy Masa hojaldre. Thanks so much for your time. I'm sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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